Resultaat hackathon: Doekvoorinjehoek.nl

Afgelopen zaterdag deed een team van Hoppinger mee aan de Hack de Overheid Hackathon. De uitdaging was om binnen een beperkte tijd (10.00-18:30 uur) een applicatie te bouwen die gebruikt maakt van één van vele Open Data gegevenssets die er beschikbaar zijn.

Wij zijn aan de slag gegaan met de gegevens van het Rijksmuseum; een database waar op dit moment zo’n 110.000 werken in zijn opgeslagen. Als concept bedachten we een app waarmee de werken van het Rijksmuseum kunt matchen met de inrichting van je eigen huiskamer. De gebruiker uploadt hiervoor een foto van zijn huiskamer, waarna de app deze matcht met de kleurprofielen van alle werken in de database. Het resultaat: doek voor in je hoek.

Hiervoor creëerden we zelf deze extra informatie binnen de dataset: een kleuranalyse van de schilderijen van het Rijksmuseum. De app kreeg van velen van de aanwezigen het predicaat ‘best of show’.
Complimenten aan het team (Rolf, Cies, Wouter, Arno, Maarten, Andra en Marijn) dat de app heeft bedacht en de prestatie heeft neergezet!

NB. Op dit moment zijn de eerste 10.000 werken geïndexeerd, vooral (sch)etsen, wat verklaart waarom er veel grijs/witte suggesties terugkomen.