Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Wat wil je ons vragen?

Hoi, ik ben

en ik wil graag weten


Jullie kunnen me
op

Digital superpowers

Afgelopen vrijdag was het tijd voor Dutch Digital Day, editie 2017. De eendaagse conferentie werd voor de derde keer georganiseerd door Dutch Digital Agencies, dit keer in Undercurrent in Amsterdam. Het thema? De impact van digital superpowers. Samen met Marijn, Féline en Esther liet ik me inspireren. Hieronder licht ik een paar hoogtepunten uit.

The future of work

Robots nemen de wereld over. Een geliefd onderwerp voor blockbusters, maar ook een onderwerp waar steeds meer mensen zich zorgen over maken. Artificial intelligence ontwikkelt zich steeds verder en verandert de wereld zoals wij hem kennen. Maar, volgens Euan Davis van The Center for the Future of Work hoeven we ons voorlopig nog geen zorgen te maken.

De opkomst van platformen

Hij vertelde dat er de komende jaren veel werk geautomatiseerd kan gaan worden, maar dat de dag dat robots mensen volledig zouden kunnen vervangen nog heel ver weg is. Wel zullen onze banen de komende jaren flink gaan veranderen door nieuwe ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de opkomst van online platformen. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Google, Apple, Airbnb en Uber. Maar, ook thuis zijn platformen in opkomst in de vorm van onder andere smartphones, smart tv’s en smart cars.

Bellingcat

Christaan Triebert van Bellingcat legde in zijn talk uit hoe Bellingcat diverse platformen gebruikt om de berichtgeving van onder andere gevestigde media en regeringen te onderzoeken én verifiëren. Ze maken gebruik van open source informatie van bijvoorbeeld Google Earth, Twitter, Facebook en Whatsapp. Christiaan won in april de Innovation Award van de Europese Persprijs voor zijn reconstructie van de Turkse coup in 2016.

Working together, apart

Naast nieuwe technologieën brengt de digitale wereld ook nieuwe manieren om mensen te bereiken en te verbinden. Pieter Omvlee, oprichter van Bohemian Coding en Sketch, vertelt dat Sketch geen eigen kantoor heeft. Alle 22 medewerkers werken vanuit huis en communicatie verloopt via Slack en Github. Deborah Acosta, video journalist en filmmaker bij de New York Times, experimenteert met interactieve journalistiek. Ze maakt gebruik van onder andere Facebook Live om direct een connectie te maken met haar publiek.

Overkoepelend moraal van het verhaal? Digitale technologieën maken dingen mogelijk die we eerder nooit voor mogelijk hadden gehouden. Echte superkrachten dus. Benieuwd of wij jou kunnen helpen met onze digital superpowers? Laat het ons weten!

Volgend blogartikel Border Sessions 2017
Border Sessions 2017

Wij zijn Hoppinger

Met een team van 80 specialisten vertalen we complexe en uitdagende vraagstukken naar web en native oplossingen die onze opdrachtgevers succesvoller en het leven van hun publiek gemakkelijker maken. Zo maken we als strategisch partner digitale ambities waar.

Meer over ons