Naar navigatie Naar hoofdinhoud
Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Wat wil je ons vragen?

Hoi, ik ben

en ik wil graag weten


Jullie kunnen me
op

3 tools om je voor te bereiden op Google’s mobile update

Recent heeft Google belangrijke wijzigingen in haar zoekalgoritme voor de rangschikking van mobiele zoekresultaten aangekondigd. Google laat weten dat mobielvriendelijkheid per 21 april 2015 wordt meegewogen in de mobiele zoekresultaten. Geoptimaliseerde websites worden hierdoor beter gevonden op mobiele apparaten.

“This change will affect mobile searches in all languages worldwide and will have a significant impact in our search results” aldus de zoekmachinegigant. Een mobielvriendelijke website is daarom belangrijker dan ooit. Is jouw website mobielvriendelijk? Google heeft een aantal handige tools om dit te controleren.

mobile-ready

Mobielvriendelijke test

De Mobielvriendelijke test van Google geeft een voldoende of onvoldoende voor de mobielvriendelijkheid van je website. Je ziet dus in één oogopslag hoe je er voor staat op mobiel. De tool geeft ook enkele verbeterpunten wanneer een pagina niet mobielvriendelijk is:

Mobile-test-1024x378

Rapport Mobiele bruikbaarheid

Het rapport Mobiele bruikbaarheid in Google Webmaster Tools toont handige suggesties voor het verbeteren van de mobiele ervaring voor gebruikers. Verbeterpunten zijn bijvoorbeeld moeilijk leesbare lettertypen of knoppen, hyperlinks of formuliervelden die te dicht bij elkaar staan, zodat het voor een gebruiker niet gemakkelijk is om te tikken op een touchscreen.:

Webmaster-mobile1-1024x462

Google PageSpeed

Met Google PageSpeed Insights worden de prestaties van een pagina op mobiele apparaten en desktopapparaten gemeten. PageSpeed geeft een waarde tussen 0 en 100 punten. Hoe hoger de score, hoe beter. Met een score van 85 of hoger wordt aangegeven dat de pagina goed presteert.

Pagespeed-mobile

Mobielvriendelijke websites

Hoppinger helpt klanten met het mobielvriendelijk maken van hun websites. Wil jij met een gebruiksvriendelijke website beter presteren in de mobiele zoekresultaten? Bekijk de mobielvriendelijke websites die wij voor klanten als het Dordrechts Museum en Gites.nl hebben gerealiseerd. Voor meer informatie neem je contact op met Eric, Gerard of Martijn!

Volgend blogartikel SXSW 2015: Wat viel ons op? #2
SXSW 2015: Wat viel ons op? #2

Wij zijn Hoppinger

Een full service internetbureau met een open source karakter. Met een team van ruim 60 specialisten ontwerpen, bouwen en beheren we websites, webapplicaties, klantportalen en e-commerce oplossingen op basis van Drupal, WordPress en Ruby on Rails.

Meer over ons