Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Wat wil je ons vragen?

Hoi, ik ben

en ik wil graag weten


Jullie kunnen me
op

Identiteit van onze klanten

Bij Hoppinger dragen we graag bij aan de businessdoelen van onze klanten en streven we naar een langetermijnrelatie. Daarom doen we ons best om ze te leren kennen, maar vooral om ze écht te begrijpen. We verdiepen ons dan ook uitgebreid in de identiteit van onze klanten.

Design gaat veel verder dan een logo, een paar huisstijlkleuren en typografie. Het gaat ook veel verder dan een discussie over mooi of lelijk. Toch is dat vaak de discussie die erover gevoerd wordt. Bij Hoppinger richten we ons in het designproces niet alleen op de klant en de bedrijfsdoelen, maar ook op de wensen en behoeftes van de doelgroep. Een van de middelen die we hiervoor gebruiken is de identiteitsworkshop, waar ik je graag meer over vertel.

Beginnen bij het begin

De doelgroep is onmisbaar voor het behalen van je doelen. Daarom doen we aan het begin van een project uitgebreid doelgroeponderzoek en stellen we persona’s op. Zo krijgen we een beter beeld van de doelgroep en leren we waardoor zij zich aangesproken voelen. De TED Talk van Simon Sinek over de ‘gouden cirkel’ en de ‘waarom-vraag’ sluit hier perfect op aan.

People don’t buy what you do, but why you do it.

Simon Sinek

Om daadwerkelijk aansluiting te vinden bij de doelgroep zijn identiteit en imago belangrijke elementen. Communicatieadviseur en docent Jaap van der Grinten schreef hierover het boek Mind The Gap. Bij Hoppinger begrijpen we het belang van deze zaken en daarom hebben we de identiteitsworkshop geïntroduceerd.

De identiteitsworkshop

De identiteitsworkshop is een interactieve sessie met verschillende opdrachten waarmee we de verschillen tussen de identiteit en het imago van de opdrachtgever in kaart brengen. We maken hierbij onderscheid tussen de bestaande én de gewenste situatie, net als van der Grinten. Daarnaast onderzoeken we of de doelstellingen van de klant aansluiten bij de wensen van de doelgroep en welke stappen er benodigd zijn om dit te realiseren.

De workshop helpt ons de juiste keuzes te maken om het imago te visualiseren en te versterken. Daarnaast kunnen we de uitkomsten van de workshop ook gebruiken om na te denken over een lange termijn visie. Hoe kan online nog meer bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen? Welke touchpoints zijn er en wat kunnen we daarin betekenen? Zo leggen we de verbinding met strategische thema’s en helpen we onze klanten écht om hun doelen te halen.

En wat levert het op?

Door de inzichten uit de strategiefase, het gebruikersonderzoek en de identiteitsworkshop te combineren ontwikkelen we concepten en producten die naadloos aansluiten op de doelstellingen van onze klanten. De sessie zorgt er ook voor dat we discussies over mooi of lelijk kunnen vermijden. In plaats daarvan beoordelen we of features en ontwerpbeslissingen aansluiten op de merkidentiteit én of ze bijdragen aan de beoogde doelen.

Mijn collega's en ik waren erg enthousiast over de workshop. Goed om iedereen op één lijn te brengen en gezamenlijk de identiteit en online uitstraling te bepalen.

Michael Batenburg, Evofenedex

Daarnaast levert de workshop ook praktische handvaten op voor de klant. Op basis van de uitkomsten kunnen we direct duidelijke richtlijnen opstellen met betrekking tot bijvoorbeeld tone-of-voice, of het gebruik van fotografie en video. Zo weten we zeker dat ontwerp, functionaliteit én content in balans zijn en goed aansluiten op de identiteit van de opdrachtgever.Uiteindelijk zorgen we zo dat ontwerp, functionaliteit (navigatie, tools, interactie), content (afbeeldingen, tekst, grafieken) en het doel van de website in balans zijn met de identiteit van de opdrachtgever.

Mocht je meer willen weten over onze identiteitsworkshop, of wil je dat ik je informeer over hoe wij deze workshop voor jouw bedrijf kunnen inzetten? Bel 010 22 10 191 of neem contact op via lotte@hoppinger.nl en ik help je graag verder!

Volgend blogartikel Digital superpowers; een verslag van Dutch Digital Day 2017
Digital superpowers; een verslag van Dutch Digital Day 2017

Wij zijn Hoppinger

Met een team van 80 specialisten vertalen we complexe en uitdagende vraagstukken naar web en native oplossingen die onze opdrachtgevers succesvoller en het leven van hun publiek gemakkelijker maken. Zo maken we als strategisch partner digitale ambities waar.

Meer over ons