Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Kom je naar de Open Dag?

In de tijd waarin ‘de jeugd van tegenwoordig’ bijzonder snel verveeld is en niet lastiggevallen wil worden met saaie dingen als studiekeuze, valt het niet mee om traffic naar de Open Dag van ROC Mondriaan te trekken… of toch wel?

Hoe meer, hoe beter

ROC Mondriaan is een Regionaal Opleidingen Centrum in Haaglanden en telt ongeveer 18.000 MBO studenten. Om scholieren aan te trekken voor de 200 verschillende opleidingen verdeeld over 27 scholen, organiseerde het ROC Mondriaan Open Dagen. Wij zorgden ervoor dat de jongeren daar ook daadwerkelijk naartoe gingen.

Swipe, snap, score

Hoe bereik je de doelgroep van ROC Mondriaan? Deze digital natives zijn geboren tussen 1995-2010 en groeiden op met het internet. Ze konden eerder swipen dan praten… Deze jongeren brengen wel negen uur per dag door op hun telefoon en zijn buitengewoon visueel ingesteld. In plaats van tekst kiezen ze emoticons en foto’s om zich uit te drukken.

Welke media zet je dan in om jouw boodschap ook echt aan te laten komen? De social media die de doelgroep gebruikt heeft een sterke focus op beeld. Snapchat is het populairste platform, gevolgd door YouTube en Instagram. Facebook is veel minder populair onder deze doelgroep, terwijl dit platform onder de moeders van de doelgroep steeds populairder wordt. Hier zagen wij een kans; deze groep moeders kijkt niet alleen veel op Facebook, maar neemt ook regelmatig de moeite om te reageren op posts. Veel interactie dus.

Het ideale plaatje

Okee, we weten waar we de boodschap gaan vertellen. Nu nog bepalen wat we gaan vertellen. De doelgroep houdt van video. Daarom geldt voor content: beeld, beeld en nog eens beeld. Deze generatie heeft bovendien een korte concentratieboog, van ongeveer 8 seconden. (Al zien sommigen dat niet als een tekortkoming of een concentratieprobleem, maar als een soort filter, maar dat terzijde) Hoe korter, hoe beter dus. We hebben gebruik gemaakt van verschillende korte video’s die slechts 5 dagen zichtbaar waren, waarbij we met een knipoog verwijzen naar de Open Dag. Zo zie je typische hangjongeren met de  boodschap ‘wél iets maken van je leven? Kom naar de Open Dag.’ De gewaagde video met beelden uit een drugslab met de boodschap ‘wel op een eerlijke manier geld verdienen? Kom naar de Open Dag’ leverde de meeste interactie op.

 

Facebook is for old people (who tag young people)

Naast de korte video’s op Snapchat en YouTube, zetten we op Facebook een informatieve videocampagne in, gericht op de ouders van deze middelbare scholieren. Daarbij hielden wij rekening met hun interesses. We zagen bij deze campagne veel interactie. Ouders tagden hun kinderen met de boodschap ‘iets voor jou?’. Precies zoals we hadden gehoopt.

Meer voor minder

Ten opzichte van de vorige campagne boekten we zeer positieve resultaten. Veel interactie met de video’s; boven verwachting veel bezoek uit Snapchat. Dus 20% meer aanmeldingen. Daarnaast is Snapchat op dit moment nog een relatief goedkoop medium, waardoor we 20% minder mediakosten maakten.

De campagne voor volgend schooljaar is al in de maak. Ondertussen zit de doelgroep niet stil, raakt snel verveeld en gebruikt misschien volgend jaar wel een compleet ander platform. We zitten er bovenop!

Meer weten over snappen, swipen en scoren? Wil je ook een social media succes maken van jouw campagne? Neem dan contact op met onze afdeling Online Marketing & Conversie Optimalisatie.

Volgend blogartikel A React journey: from vanilla, to type-safe, to monadic
A React journey: from vanilla, to type-safe, to monadic

Wij zijn Hoppinger

Met een team van 80 specialisten vertalen we complexe en uitdagende vraagstukken naar web en native oplossingen die onze opdrachtgevers succesvoller en het leven van hun publiek gemakkelijker maken. Zo maken we als strategisch partner digitale ambities waar.

Meer over ons