Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Wat wil je ons vragen?

Hoi, ik ben

en ik wil graag weten


Jullie kunnen me
op

Toen ik vorige week een nieuwe blauwe broek kocht had ik niet kunnen vermoeden dat dit tot zo’n goede showcase van social media webcare zou leiden. De afgelopen 24 uur streden de teams van @KLM en @Coolblue_NL om op een slimme en originele manier te laten zien wat goede webcare is: op de hoogte zijn waarover online wordt gesproken en daar adequaat op handelen!

tweet

Het begon allemaal met bovenstaande tweet, gisteren om 15:52. De kleur van mijn broek maakte bij Hoppinger de tongen los en toen collega Matthijs een Coolblue pakketje ter vergelijking naast mijn broek hield was het hek van de dam. Ik besloot een ludieke tweet te plaatsen (hier lees je complete conversatie).

De reacties

tweet-klm

KLM reageerde als eerste: binnen 10 minuten. Ze hadden door dat er over hun merk werd gesproken in de sociale media. Geen klacht over een vlucht of een tevreden klant, maar toch namen ze de moeite om te reageren.

Vervolgens ontstond een conversatie waarin beide merken lieten zien webcare in de vingers te hebben. Passende humor, verwijzingen naar eigen producten/pagina’s, bijvoorbeeld toen ik zelf probeerde een kleurenvergelijk te maken en tegen het verschil in schermweergave aanliep:

8699883528_90dd38bab7_c-300x200grijskaart

Van online naar offline

Echt een vlucht nam het pas vanochtend, toen twee mensen van het Coolblue webcare team hier bij Hoppinger aanbelden. “We zagen dat je in Rotterdam werkt, we hebben even tram 8 gepakt en waren hier zo!” Gewapend met een tas vol Coolblue goodies kwamen ze tot de conclusie dat ik de broek vandaag niet aan had. Maar niet getreurd: ik werd alsnog ingepakt en vergeleken met de kleurenstaal:
2013-05-02_1143

Nog een stapje verder

KLM kon natuurlijk niet achterblijven en gebruikte een persoonlijke touch: de geboorte van mijn zoontje Hielke 6 weken geleden:

2013-05-02_1142

Door via een Twitter direct message mijn adres te sturen komt er vliegensvlug een KLM Nijntje deze kant op, mooie actie!

Eind goed, al goed

De definitieve vergelijking van de kleur van de broek laat nog even op zich wachten, maar als internetbureau was het voor ons erg leuk om te zien hoe goede webcare in de praktijk eruit ziet. Complimenten aan de teams van Coolblue en KLM!

Update maandag 6-5-2013:

Jawel, de vergelijking is gedaan, oordeel zelf!

8715521204_829fe631b0_z

Update woensdag 8-5-2013:

De broek is nu ook in de Coolblue fanshop te koop!

coolblue-broek-op-coolbluefanshop-1024x888

Update 21-5-2013: Er is ook een blog op Marketingfacts verschenen, met inmiddels als meer dan 50.000 views!

Wij zijn Hoppinger

Met een team van 75 specialisten vertalen we complexe en uitdagende vraagstukken naar web en native oplossingen die onze opdrachtgevers succesvoller en het leven van hun publiek gemakkelijker maken. Zo maken we als strategisch partner digitale ambities waar.

Meer over ons