Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

De naam zegt het eigenlijk al; ondernemersverenigingen EVO en Fenedex gaan samen verder, dat vraagt om een nieuwe, gezamenlijke visie op de inzet van digitale oplossingen. Om te beginnen een compleet nieuwe website; hét online platform voor leden en andere doelgroepen.

Uitdaging

Twee doelgroepen, één website

Van oorsprong hadden EVO en Fenedex twee verschillende doelgroepen. Waar Fenedex zich op internationale ondernemers richtte, deed EVO dat vooral regionaal en nationaal. Het was dan ook een uitdaging om ervoor te zorgen dat beide partijen zich thuis voelen op de nieuwe website.

Aanpak

Geruststellen en informeren

Omdat de doelgroepen van EVO en Fenedex zo verschillend zijn, was het belangrijk een omgeving te creëren waar beiden zich op hun plek voelen. We hebben daarom in aanloop naar de definitieve website gekozen voor een onepager. Hier hebben we de samenwerking aangekondigd en direct enkele belangrijke vragen van de doelgroep beantwoord.

 

Herstructureren en content

Vervolgens was het tijd voor de échte website. Uitgebreid doelgroeponderzoek maakte goed duidelijk wat de belangrijkste onderdelen waren, en waar de site aan moest voldoen. Aan de hand van die inzichten hebben we de content van de twee oude websites in kaart gebracht en opnieuw gestructureerd. De content moest echter ook consistent aanvoelen en passen bij de nieuwe identiteit van evofenedex. Dat hebben we samen met redacteuren van beide verenigingen gedaan, aan de hand van een content- en identiteitsworkshop.

efofenedex_mobilemenu

Gebruikersgemak

evofenedex is een vereniging. Ze bieden kennis, nieuws maar ook opleidingen aan. We hebben hiervoor verschillende flows uitgewerkt, waardoor beide doelgroepen zo snel mogelijk op hun plaats van bestemming terecht kwamen.
Om ervoor te zorgen dat bezoekers zich kunnen aanmelden voor opleidingen en evenementen, hebben we een koppeling gemaakt met het backoffice systeem. Zo wordt er altijd de meest recente informatie online getoond, en kunnen bezoekers makkelijk cursusdagen opzoeken en roosters inzien.

Case highlights

  • Online identiteit
  • Content
  • Drupal 8
  • Koppeling met Microsoft Dynamics Axapta
  • Front End in React & TypeScript
  • Adaptive design
lid

Resultaat

Alle focus ligt op informeren, activeren en digitale ondersteuning van diensten die evofenedex levert. Hiermee is een gedegen fundament gelegd voor verdere digitale dienstverlening richting leden en andere doelgroepen. Het is een totaalpakket dat bestaat uit een user-centered website met een gebruiksvriendelijke kennisbank, waar de bezoekers zich kunnen aanmelden voor opleidingen, cursussen en het bekijken van hun rooster. Hiermee is een gedegen fundament gelegd voor verdere digitale dienstverlening richting leden en andere doelgroepen.

De contentmigraties en het samen laten komen van twee doelgroepen is erg goed verlopen
Michael Batenburg , evofenedex

Meer weten over digitale dienstverlening?

Kom dan eens lunchen met Eric!
Foto van Eric de Vos
Volgende case Partou
Partou