Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Wat wil je ons vragen?

Hoi, ik ben

en ik wil graag weten


Jullie kunnen me
op

Een future proof website

FrieslandCampina behoort tot de vijf grootste zuivelondernemingen ter wereld. Het is dus belangrijk dat de website aansluit op zowel hun eigen doelstellingen als die van hun doelgroepen. En dan liefst één die qua concept, design en techniek future proof is.

De uitdaging

Minder is meer

De oude website was vooral gericht op consumenten en boeren. Er werd vanuit de organisatie vooral informatie gezonden – weinig focus en veel tekst. Maar welke informatie willen de doelgroepen eigenlijk zien?

Friesland Campina: de uitdaging
Aanpak

Strategie, strategie, strategie

Een duik in de organisatiedoelstellingen van FrieslandCampina leverde interessante input op. Ze willen namelijk ook hun zakelijke doelgroep bereiken. En uit gesprekken met de doelgroepen bleek dat zij niet alleen op zoek zijn naar praktische informatie, maar ook meer willen weten over de achtergrond van het bedrijf.

Ingrediënten

  • WordPress
  • Uitgebreide strategiefase
  • User centered design
  • Interactieve videoplayer
  • Multi language
Friesland Campina: aanpak

Creativiteit en techniek

Om de achtergrondverhalen van FrieslandCampina overzichtelijk te kunnen vertellen ontwikkelden we een slimme videoplayer. Terwijl je een video kijkt kun je met één klik extra informatie opvragen – de video pauzeert en de achtergrondinformatie schuift in.

FC-Techniek
Resultaat

Van gras tot glas

Zo omschrijft FrieslandCampina hun productieketen en daar sluit het websiteconcept naadloos op aan. Met rijke historie, mooi beeldmateriaal en uitgebreide achtergrondverhalen in een innovatief ontwerp.

Meer vertellen met een corporate website?

Zet de eerste stap: bel Peter!
Foto van Peter Smit
Volgende case Partou
Partou