Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Een vertrouwde plek voor je kind

Partou is met meer dan 400 vestigingen en 3600 medewerkers een van de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland. Ondanks de grootte is iedere vestiging dichtbij en geven ze een vertrouwd gevoel. Samen met het team van Partou ontwikkelden we een nieuwe website die deze eigenschappen benadrukt. Ouders die een vertrouwde, prettige opvang voor hun kind zoeken, vinden daar informatie over vestigingen in de buurt en worden uitgenodigd kennis te maken.

partou_ipad

Wat was de uitdaging

Hoewel de organisatie achter de vestigingen groot en professioneel is, zijn de locaties allemaal uniek. Dat komt door de stad en buurt waarin ze zich bevinden, de activiteiten die ze organiseren en bovenal de mensen die er werken. Dankzij al die ingrediënten biedt elke locatie de opvang die (aanstaande) ouders zoeken. Maar hoe zorg je ervoor dat zij de meest geschikte vestiging vinden?

partou_slider

Data, research en interviews

Het is van belang goed te begrijpen wat ouders beweegt bij het maken van een keuze voor een kinderopvang. We hebben user data via Google Analytics geanalyseerd, deskresearch gedaan en de doelgroep geïnterviewd. Zo hebben we in kaart gebracht wat ouders zoeken en belangrijk vinden. Op basis hiervan zijn een contentstructuur, marketing- en contentstrategie gemaakt. Binnen die structuur zijn nauwgezet flows ontworpen die ouders helpen bij het vinden van het antwoord op hun vraag. Ook nodigen die ouders uit om bij een vestiging kennis te maken.

Belangrijke conceptuele verandering

Die research en concepting hebben geleid tot een belangrijke, conceptuele verandering. Ouders die hun kind naar de opvang brengen, moeten weten dat hun kind in goede handen is. Om ze dat gevoel vanaf hun eerste websitebezoek te geven, hebben we het mogelijk gemaakt dat elke Partou-vestiging laat zien hoe klein, vertrouwd, persoonlijk en dichtbij ze zijn. Dat is aangevuld met informatie over de waarde die Partou als professionele organisatie aan de vestiging en het opvangen en verzorgen van kinderen toevoegt.

Mobile first zoeken en vinden

Vanuit navigatie- en SEO-perspectief is er uiteraard sprake van één geïntegreerd geheel. We hebben ervoor gezorgd dat vestigingen via Google beter gevonden worden. Bezoekers van de website wordt gevraagd hun postcode in te voeren. Zo vinden ze snel en eenvoudig de ideale vestiging. Met een digitale rekentool helpt de website ouders die informatie willen over de kosten van kinderopvang. De complete website is mobile first ontworpen, want de meerderheid van de ouders blijkt thuis op de bank via hun mobiele telefoon te zoeken.

partou_phone

Enkele vaktechnische highlights

  • React frontend
  • Headless Drupal 8
  • Uitgebreide gebruikersniveaus, van organisatieniveau tot gebruikers per vestiging
  • Ruim 400 “landingspagina’s” voor de vestigingen
  • Veel aandacht voor zoeken en vindbaarheid
  • Digitale rekentool om kosten en bijdrage kinderopvang te berekenen
partou_laptop

Input uit data en testen

Tijdens het ontwerpen en ontwikkelen van de website hebben we geëxperimenteerd met optimalisaties in content en flows in de huidige website. De learnings hebben tot positieve tussentijdse resultaten geleid. We hebben ze gebruikt voor het uittekenen van de structuur voor de nieuwe website. Daarmee is een enterprise niveau CMS-website gecreëerd die ouders door informatie en vertrouwen leidt naar de opvang waarnaar ze op zoek zijn en die er voor Partou voor zorgt dat de vestigingen ook goed bezet blijven!

Zit jij ook met een uitdagend vraagstuk?

Bel dan Gerard
Foto van Gerard Pastwa
Volgende case Nieren.nl
Nieren.nl