Naar navigatie Naar hoofdinhoud
Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Wat wil je ons vragen?

Hoi, ik ben

en ik wil graag weten


Jullie kunnen me
op

Cook Love Share voor Sanoma

Sanoma is één van de grootste mediabedrijven in Nederland én België. Er wordt continu nagedacht over nieuwe concepten en één daarvan is het food- en lifestyleplatform CookLoveShare.

De Uitdaging

Een complex project

In de keuken combineer je diverse ingrediënten tot een culinair hoogstandje. Maar, hoe doe je dat met een platform als CookLoveShare, waar meerdere teams, databases én systemen met elkaar gecombineerd moeten worden? En hoe hou je dat overzichtelijk voor de redacties? Met die vragen klopte Sanoma bij ons aan.

Sanoma: de uitdaging
Aanpak

Maatwerk

Om te zorgen dat de redacties content uit verschillende API’s in één systeem kunnen combineren, beheren én publiceren, hebben we WordPress als CMS gecombineerd met een maatwerkoplossing in Ruby on Rails. Daarnaast hebben we een WordPress plugin gemaakt om videos te vinden en bouwblokken ontwikkeld om makkelijk rijke contentstructuren te kunnen maken.

Ingrediënten

  • WordPress CMS
  • Ruby on Rails framework
  • Koppeling van diverse API’s
  • Elasticsearch
  • Custom React.js WordPress plugin
  • VWflow
Sanoma: aanpak

In the lead

Maar, deze oplossingen konden alleen gerealiseerd worden met duidelijke communicatie en een intensieve samenwerking tussen alle betrokken partijen. Daar hebben we dan ook de leiding in genomen. Door heldere afspraken, korte lijntjes en strakke deadlines hebben we veel duidelijkheid kunnen scheppen en het project in goede banen kunnen leiden.

Sanoma: in the lead
Resultaat

De perfecte mix

Een gebruiksvriendelijke interface waar de redacties van Sanoma Nederland én België in samen kunnen werken. Hier kunnen ze snel en simpel de juiste ingrediënten combineren om hun doelgroep te voorzien van inspiratie én oplossingen voor meer variatie, plezier en succes in de keuken.

Sanoma: resultaat

Ook zo'n technische uitdaging?

Bel Martijn, hij weet raad
Foto van Martijn Dragt
Volgende case SP
SP