Naar navigatie Naar hoofdinhoud
Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Wat wil je ons vragen?

Hoi, ik ben

en ik wil graag weten


Jullie kunnen me
op

Voorop lopen

Het zit in het DNA van de SP om te vertellen waar ze voor staan en wat ze willen bereiken in de samenleving. Ze willen voorop lopen. En niet alleen in de politiek, maar ook met hun website.

De uitdaging

Hoe activeer je nieuwe leden?  

In de politiek is het belangrijk om mensen aan je te binden. Niet alleen de trouwe achterban, vooral ook nieuwe kiezers. Maar hoe doe je dat? En hoe kan een website daarbij helpen?

Uitdaging: Hoe activeer je nieuwe leden?
Aanpak

Uitgebreide analyse

Om te bepalen welke weg we met de nieuwe website moesten inslaan hebben we een uitgebreide analyse gemaakt van de kernwaarden én de doelgroep van de SP. Met die kennis in ons achterhoofd hebben we in nauwe samenwerking met de klant een nieuwe concept voor de website bedacht.

Ingrediënten

  • Uitgebreide doelgroepanalyse
  • Design dat inspireert en activeert
  • Drupal CMS
Aanpak: Uitgebreide analyse

Verhalen vertellen

De bestaande website was puur gericht op informeren. Het was een digitaal krantenarchief voor de trouwe achterban van de SP. De nieuwe website richt zich veel meer op het verhaal achter de partij; de geschiedenis, de mensen. Op die manier worden nieuwe kiezers geïnspireerd en meer bij de partij betrokken.

Verhalen vertellen
Resultaat

Doe nu mee

Het concept van de website ontstond rondom het devies ‘100 procent sociaal, doe nu mee.’ Dat komt overal in terug, van de structuur en vormgeving tot het soort informatie dat je er vindt. De gedachte is om de bezoeker te inspireren en motiveren om in actie te komen.

Hoppinger heeft ervoor gezorgd dat we op online gebied weer voorop lopen. Dat deden ze professioneel, creatief en in prima samenwerking met de opdrachtgever
Jan Marijnissen , SP

Wil je ook voorop lopen?

Zet de eerste stap: bel Peter!
Foto van Peter Smit
Volgende case FrieslandCampina E-Learning
FrieslandCampina E-Learning