Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Werken en leren bij het ziekenhuis van de toekomst

Met het grote personeelstekort in de zorg is het voor ziekenhuizen meer dan ooit belangrijk zich als aantrekkelijke werkgever te profileren. Om getalenteerde medewerkers te werven en te behouden, vertaalden we de USP’s van het Spaarne Gasthuis naar een aantrekkelijke Werken en Leren-website.

 

 

De vraag: In een steeds krapper wordende arbeidsmarkt wil het Spaarne Gasthuis professionals aanspreken en overtuigen van haar USP’s, en tegelijkertijd voor haar huidige werknemers de toegevoegde waarde van de academie inzichtelijk maken.
De uitdaging: Een platform creëren dat goed zichtbaar is en met de juiste content aanspreekt bij verschillende doelgroepen; van vmbo-stagiairs tot artsen die een opleidingsplaats zoeken.
Het resultaat: Een Werken en Leren-website die door de verbeterde vindbaarheid en rijkere content een sterke stijging in het aantal sollicitaties en contactmomenten met de doelgroep oplevert.

In de strijd tegen het personeelstekort hebben we de krachten gebundeld van HR, de academie en Hoppinger als partner achter de digitale strategie.

— Barbera Willems, Corporate Recruiter Spaarne Gasthuis
CASE-SpaarneGasthuis-02
DE UITDAGING

10 doelgroepen overtuigen met één website

Het Spaarne Gasthuis is een Samenwerkend Topklinisch opleidingsZiekenhuis (STZ-ziekenhuis) dat gelooft in topzorg leveren door samen te werken. Het ziekenhuis wil de beste zijn in wat ze doen en stelt ruimte voor onderzoek en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers daarom voorop. Maar hoe profileer je je als ideale werkgever in een steeds krappere arbeidsmarkt van zorgprofessionals? Hoe overtuig je de bezoekers op de website van de kracht van de opleidingsacademie? En wat als die website ook nog eens verschillende doelgroepen moet aanspreken? Zo’n complexe uitdaging gaan we met de expertise van Hoppinger graag aan.

Samen met het Spaarne Gasthuis gingen we aan de slag om een nieuw platform te maken waarop vacatures, opleidingen en ontwikkelingsmogelijkheden in het ziekenhuis staan. Met deze website overtuigen ze niet alleen hbo-verpleegkundigen van een baan in hun ziekenhuis, maar ook vmbo-stagiairs, zij-instromers en artsen die een opleidingsplaats zoeken. In totaal heeft de website zo’n 10 verschillende doelgroepen voor wie het ziekenhuis als merk herkenbaar moet zijn, terwijl zij tegelijkertijd op een passende manier moeten worden aangesproken. Barbera Willems, Corporate Recruiter bij het Spaarne Gasthuis, licht toe: “In deze tijd is het zaak om op te vallen als werkgever om het getalenteerde personeel aan te trekken dat bij ons past. Het Spaarne gasthuis richt zich op innovatie, persoonlijke groei en eigen verantwoordelijkheid. De Werken en Leren-website helpt ons om zichtbaar te zijn bij de doelgroepen en de mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling helder te presenteren.”

CASE-SpaarneGasthuis-03

Met de nieuwe Werken en Leren-website kunnen we de communicatie aangaan met onze doelgroep in die krappe arbeidsmarkt.

— Barbera Willems, Corporate Recruiter Spaarne Gasthuis
DE AANPAK

UX, SEO en copy combineren

Om de doelgroepen te begrijpen en hun informatiebehoefte te achterhalen, hebben we potentiële gebruikers geïnterviewd en zoekwoordenonderzoek gedaan. Zo leerden we wat gebruikers op de website willen terugvinden en hoe ze daar in Google naar zoeken. Ook interviewden we interne stakeholders om inzicht te krijgen in wat er op de website moet staan. De samenwerking van onze copywriter met onze SEO-specialist en UX-designer was essentieel bij dit proces. Dankzij de combinatie van deze disciplines creëren we content die op ieder vlak klopt: goed vindbaar in Google, aansluitend bij de doelgroep én passend bij wat de organisatie wil vertellen.

Online campagnes gericht op specialisten

Naast de focus op de vindbaarheid in zoekmachines zetten we voor het Spaarne Gasthuis actief in op het werven via online campagnes. Per campagne targeten we de juiste specialisten voor de verschillende afdelingen binnen het ziekenhuis. We optimaliseren continu: door steeds de data in te duiken weten we waar we moeten bijsturen om voor de eindgebruikers van de Werken en Leren-website de beste ervaring neer te zetten. Barbera merkt hiervan de effecten bij het vervullen van de vacatures: “We kunnen beter de communicatie aangaan met onze doelgroepen en zichtbaar maken wat het Spaarne Gasthuis als werkgever te bieden heeft. We merken dat sollicitanten de informatie waar zij naar op zoek zijn beter kunnen vinden. Dat resulteert in meer sollicitaties en contactmomenten.”

CASE-SpaarneGasthuis-04
DE TECHNIEK

Gebruiksvriendelijke techniek

Voor de techniek kozen we uiteraard een headless-structuur: de voorkant van de website is gemaakt met React, de content wordt beheerd via een WordPress CMS. Pagina’s zijn ingedeeld met bouwblokken als uitklappers, linkgrids, featured-contentblokken en tekstblokken. Deze zijn gebruiksvriendelijk voor het ziekenhuis zelf, omdat zij pagina’s met deze blokken gemakkelijk in kunnen delen zoals ze willen. De blokken maken pagina’s ook intuïtief en gebruiksvriendelijk voor de gebruikers, omdat content zo is gestructureerd om hen het beste te helpen. Doordat een groot aantal bouwblokken standaard uit onze widget library komt, kunnen we in korte tijd al veel functionaliteit in front- en back-end opleveren. Om een naadloze journey voor sollicitanten te creëren, is een connectie gemaakt met het recruitmentsysteem Yellow Yard. Vanuit dit Applicant Tracking System volgt HR de sollicitaties op en kunnen kandidaten in hun eigen omgeving de voortgang bijhouden.

CASE-SpaarneGasthuis-05

We krijgen meer sollicitaties binnen en ook collega’s zijn enthousiast over het nieuwe platform.

— Barbera Willems, Corporate Recruiter Spaarne Gasthuis
HET RESULTAAT

Het juiste talent vinden en binden

Met de Werken en Leren-website weet het Spaarne Gasthuis zowel nieuwe als bestaande werknemers aan zich te binden. Op de website kunnen gebruikers naar vacatures binnen hun vakgebied zoeken, informatie over hun stage of opleiding beter vinden en leren zij wat het Spaarne Gasthuis als werkgever onderscheidt. We monitoren continu de statistieken om te beoordelen hoe goed de website en individuele onderdelen presteren. Op basis van die data blijven we optimaliseren om al die doelgroepen te overtuigen van een baan in het Spaarne Gasthuis.

 

Case highlights

  • Apart platform los van corporate website voor rijkere content en context
  • 10 verschillende doelgroepen
  • Online campagnes gericht op verschillende specialisten en hun journey
  • Frontend in React
  • Headless WordPress voor contentbeheer
  • Groeiend aantal sollicitaties en contactmomenten
CASE-SpaarneGasthuis-06

Statistieken

+ 0%
Meer sollicitaties
Rijke content
Apart platform los van de corporate website met ruimte voor rijkere content én context
+ 0%
Meer bezoekers door zoekmachineoptimalisatie (SEO) en online campagnes

Wil je werken en leren bij jouw organisatie digitaal ondersteunen?

Bel dan Eric!
Foto van Eric de Vos
Volgende case Trevvel
Trevvel