Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Wat wil je ons vragen?

Hoi, ik ben

en ik wil graag weten


Jullie kunnen me
op
DE CASE

De beste om beter te worden

Het Spaarne Gasthuis is een Samenwerkend Topklinisch opleidingsZiekenhuis (STZ-ziekenhuis) dat gelooft in topzorg leveren door samen te werken. Het ziekenhuis wil de beste zijn in wat ze doen en geeft medewerkers daarom ruimte voor onderzoek en persoonlijke ontwikkeling. Om zichzelf als aantrekkelijke werkgever te profileren, meer getalenteerd ziekenhuispersoneel te werven en zo een rol te spelen in het oplossen van het nationale tekort aan o.a. hbo-verpleegkundigen, maakten we voor het Spaarne Gasthuis een recruitmentwebsite en learning portal in één.

CASE-SpaarneGasthuis-02
DE UITDAGING

1 Website, 10 doelgroepen

Samen met ons ging het Spaarne Gasthuis aan de slag om een nieuw platform te maken waarop vacatures, opleidingen, stages en ontwikkelingsmogelijkheden in het ziekenhuis op staan. Met deze website verleiden ze niet alleen hbo-verpleegkundigen tot een baan in hun ziekenhuis. Ze spreken er o.a. ook vmbo-stagiairs, zij-instromers en artsen die een opleidingsplaats zoeken aan. In totaal heeft de website zo’n 10 verschillende doelgroepen. Voor al die mensen moet het ziekenhuis als merk herkenbaar zijn, én zij moeten op een manier worden aangesproken die bij ze past. Bij het maken van 1 website voor zo veel verschillende doelgroepen komt heel wat expertise kijken. Dat klinkt als een uitdaging voor Hoppinger!

CASE-SpaarneGasthuis-03
DE AANPAK

UX, SEO en copy combineren

Om de doelgroepen te begrijpen en hun informatiebehoefte te achterhalen, hebben we potentiële gebruikers geïnterviewd en zoekwoordenonderzoek gedaan. Zo leerden we wat gebruikers op de website willen terugvinden en hoe ze daar in Google naar zoeken. Ook interviewden we stakeholders om inzicht te krijgen in wat er op de website moet staan. Op basis van deze informatie creëerden we de flows en informatieopbouw van de website en individuele pagina’s. De stakeholders binnen het ziekenhuis creëren zelf de copy voor de website, die onze copywriter redigeerde. De samenwerking van onze copywriter met onze SEO-specialist en UX-designer was essentieel bij dit proces. Dankzij de combinatie van deze disciplines creëerden we gebruiksvriendelijke flows en teksten die de website hoog laten ranken in Google.

CASE-SpaarneGasthuis-04
DE TECHNIEK

Gebruiksvriendelijke techniek

Uiteraard kozen we voor een headless-structuur: de voorkant van de website is gemaakt met React, de content wordt beheerd via een WordPress CMS. Pagina’s zijn ingedeeld met bouwblokken als uitklappers, linkgrids, featured-contentblokken en tekstblokken. Deze zijn gebruiksvriendelijk voor het ziekenhuis zelf, omdat zij pagina’s met deze blokken gemakkelijk in kunnen delen zoals ze willen. De blokken maken pagina’s ook intuïtief en gebruiksvriendelijk voor de gebruikers, omdat content zo is gestructureerd om hen het beste te helpen. Doordat een groot aantal bouwblokken standaard uit onze widget library komt, kunnen we in korte tijd al veel functionaliteit in front- en back-end opleveren. Vanuit de portal is een connectie gemaakt met het Applicant Tracking System om een naadloze journey voor sollicitanten te creëren.

CASE-SpaarneGasthuis-05
HET RESULTAAT

Een goede start bij het Spaarne Gasthuis

Het resultaat is een website waarop gebruikers naar vacatures binnen hun vakgebied kunnen zoeken, informatie over hun stage of opleiding beter kunnen vinden en leren wat het Spaarne Gasthuis als werkgever onderscheidt. Deze website, of een andere versie ervan, bestond hiervoor niet. Vanaf het moment van livegang monitoren we de statistieken om te beoordelen hoe goed de website en individuele onderdelen presteren. Op basis van die data zetten we de volgende stappen op de roadmap: we gaan de employee journey voor iedere doelgroep ontwerpen en realiseren en de website op basis van hun behoeften continu optimaliseren. Parallel daaraan brengen we de website met onlinemarketingcampagnes goed onder de aandacht bij al die doelgroepen. Op die manier wordt uiteindelijk iedere doelgroep overtuigd van een baan in het Spaarne Gasthuis.

CASE-SpaarneGasthuis-06

Wil je werken en leren bij jouw organisatie digitaal ondersteunen?

Bel dan Eric!
Foto van Eric de Vos
Volgende case Rotterdam Festivals
Rotterdam Festivals