Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Continue focus op tevreden reizigers

Met Trevvel werken we continu aan de digitalisering van hun dienstverlening en processen. Van digitale oplossingen die de hele customer journey van de reiziger faciliteren, tot de naadloze integratie van werkprocessen en systemen tussen kantoormedewerkers en chauffeurs. Zo verbeteren we de dienstverlening van Trevvel, verhogen we de efficiëntie en maken we het leven van deze bijzondere groep reizigers steeds plezieriger.

De UITDAGING

Eén app voor 30.000 reizigers

Trevvel regelt sinds 1 januari 2018 passend vervoer in de regio Rijnmond. Het is voor de 30.000 reizigers
een grote verandering om hun reizen plotseling via deze nieuwe aanbieder te regelen. Trevvel wil hun dienstverlening optimaliseren door deze te laten digitaliseren. Zo verhogen ze de klanttevredenheid en verlagen ze de druk op de back-office.

De aanpak

Toegevoegde waarde

Een vraagstuk als dit is onze sweetspot: een bedrijf digitaliseren door beide zijden van de customer journey bij elkaar te brengen. In dit geval zijn dat de planners en de klantenservice van Trevvel. De eerste stap is een grondige analyse van de diverse groep eindgebruikers, parallel aan de analyse van back-office processen, IT-systemen en data. Wat is de uitkomst? Een strategische roadmap met als meest belangrijke stappen het neerzetten van het nieuwe merk, het creëren van een native ‘taxi’-app voor frequente gebruikers van de dienstverlening en het integreren van back-office systemen met die app.

Enkele highlights

  • Creatie merkidentiteit en huisstijl (incl. iconen en illustraties)
  • Copywriting voor de hele app
  • Doelgroepanalyse en usability testing
  • Web en native apps
  • Enterprise Service Bus
  • Diverse API-koppelingen
  • Admin interface voor klantenservice

Mensen samenbrengen

Naast de bestaande naam en logo had Trevvel behoefte aan een merkidentiteit. Ons voorstel voor de pay-off ‘Wij brengen mensen samen’ was een schot in de roos. Want dat is wat Trevvel doet: of de reizigers nou naar de kapper moeten, naar het werk, naar school of naar een feestje. Die persoonlijke benadering is de basis voor de nieuwe merkidentiteit, huisstijl en copy die we vervolgens hebben gecreëerd.

Portal, app en Enterprise Service Bus

De volgende uitdaging was het digitaliseren van de complete journey. We creëerden verschillende touchpoints voor de eindgebruiker (website, webportal, native app) die we met een tussenlaag (Enterprise Service Bus) hebben geïntegreerd met de back-office systemen.

Dankzij deze naadloze integratie worden aanvragen, reserveringen en boekingen direct gekoppeld aan relevante processen en data. Dat stelt Trevvel-medewerkers op kantoor in staat om efficiënter te werken en digitaal te communiceren met de chauffeurs van de bussen. Uiteraard leidt dat weer tot een betere dienstverlening voor de eindgebruikers.

Deze technieken maken het mogelijk

De gebruikersinterface van de website, het webportal en de native app hebben we gerealiseerd met het JavaScript- framework React / React Native. De tussenlaag, de Enterprise Service Bus, is gerealiseerd met de van Microsoft afkomstige typesafe talen C# en TypeScript. De tussenlaag is gekoppeld met de back-office IT-systemen voor rittenregistratie en administratie. Deze meerlaagse architectuur met best-tool-for-the-job-componenten kent een hoge performance, lage cost of ownership, hoge mate van schaalbaarheid en security.

HET RESULTAAT

Hoge klanttevredenheid

Ondanks dat de Trevvel app pas sinds kort in gebruik is zijn de eerste resultaten al erg positief. Eindgebruikers zijn met de app nog beter in staat om altijd en overal (device onafhankelijk) ritten in te plannen, waardoor het aantal ritten en de tevredenheid over Trevvel is verhoogd. De interne organisatie krijgt minder directe aanvragen, waardoor zij zich nog beter kan richten op het verbeteren van haar dienstverlening.

Wil jij ook een uitdaging met ons aangaan?

Bel dan Eric
Foto van Eric de Vos
Volgende case SK FireSafety Group
SK FireSafety Group