Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Wat wil je ons vragen?

Hoi, ik ben

en ik wil graag weten


Jullie kunnen me
op

Van Oord is een Rotterdams bedrijf dat internationaal actief is en bekend van innovatieve projecten als Palmeiland in Dubai, het nieuwe Suezkanaal in Egypte en de Tweede Maasvlakte, hier in Rotterdam. En met zulke mooie projecten in hun portfolio mag de website natuurlijk niet achterblijven.

Uitdaging

Weer helemaal bij de tijd

Na vier jaar is Van Oord nog steeds tevreden over het onderliggende CMS van de website, Drupal. Daar hoeft dus niets aan gedaan te worden. Maar, de website was wel toe aan een flinke facelift. De visuele uitstraling sloot niet meer aan op het innovatieve karakter van Van Oord. Samen maakten we een plan om daar verandering in te brengen.

Aanpak

Een nieuw huis op de bestaande fundering

Het technische fundament, Drupal, werkte nog uitstekend en hebben we behouden. Voor het visueel ontwerp keken we naar de behoefte van de doelgroepen. Daarom speelt content een belangrijke rol in het nieuwe ontwerp: beeldvullende foto’s en video’s, grote, duidelijke teksten en meer gebruik van animaties.

Maar, we hebben niet alleen het design en de content aangepakt. Ook de structuur van de site is aangepast, om beter aan te sluiten op de doelstellingen van de website. Er is meer focus aangebracht, waardoor bezoekers sneller vinden waar ze naar op zoek zijn en gemakkelijker in contact kunnen komen met Van Oord.

Ingrediënten

  • Iconenset met 30+ iconen
  • Drupal CMS
  • Koppeling met vacaturesysteem PeopleXS
vanoord-aanpak
vanoord-icons
Resultaat

Een website die weer jaren mee kan

Door deze aanpak kan de website met een relatief lage investering weer jaren mee. De aanpassingen in het ontwerp, de structuur én de content zorgen voor meer engagement, waardoor de website nog beter aansluit op de doelstellingen. Oh, en niet te vergeten: de uitstraling.

Wil je ook een site die lang mee kan?

Gooi een lijntje uit bij Eric!
Foto van Eric de Vos
Volgende case GrandeOmega
GrandeOmega