Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Enterprise Service Bus
(ESB)

Is er sprake van data uit meerdere backofficesystemen die ontsloten dienen te worden naar een (web of native) toepassing? Dan is het raadzaam om een koppelvlak, ook wel Enterprise Service Bus (ESB), te creëren. Lees hier meer over onze expertise in het ontwikkelen van ESB’s en meerlaagse (web)architecturen.

Slechts eenmalig koppelen

Een ESB integreert (data uit) verschillende systemen en databases van een IT-landschap en ontsluit die naar allerlei toepassingen en applicaties. Dat gebeurt zonder dat alle koppelingen steeds opnieuw gerealiseerd hoeven te worden. Een ESB is daarom een belangrijk onderdeel in een moderne, meerlaagse architectuur die bestaat uit ‘fit for purpose’ componenten.

OData protocol en enterprise technieken

Bij het creëren van een ESB ontwikkelen we een koppelvlak (meestal met .Net / C#) dat we met op OData gebaseerde RESTful API’s koppelen aan backofficesystemen als Dynamics, SAP, Salesforce, Exact en vele andere.

Architectuur vanuit best-tool-for-the-job visie op techniek

Opmaat naar machine learning

Doordat we .NET en C# als achterliggende technieken gebruiken, kunnen we business logica en algoritmes toevoegen aan een ESB-business. Zo verrijken we data uit een IT-landschap met data van de eindgebruikers van de betreffende toepassing. Op die manier is de aanwezigheid van de ESB in een architectuur het startpunt voor personalisatie, machine learning en marketingautomation-toepassingen.

Must have bij digitale transformatie

Het ontsluiten van data en het hebben van een ESB als fundament voor personalisatie en machine learning is essentieel voor digitalisering. Niet alleen digitalisering van de bestaande business, maar ook het creëren van mogelijkheden om geheel nieuwe digitale business modellen te ontwikkelen. Wij zijn daarbij graag een lange termijn digital partner.

Wil je meer weten over ESBs?

Neem dan contact op met Gerard
Foto van Gerard Pastwa