Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Niet een, maar twee

De twee grootste studentenorganisaties van de Erasmus Universiteit Rotterdam, EFR en STAR, organiseren jaarlijks de Erasmus Recruitment Days (ERD), het grootste on campus recruitment event van Europa. Hier ontmoeten studenten en bedrijven elkaar tijdens diverse activiteiten. Samen werkten we aan een slim matchingsplatform voor tijdens de ERD én een platform voor de rest van het jaar.

De uitdaging

Wie ontmoet wie?

Met 2.500 deelnemers en meer dan 100 aanwezige bedrijven vergt het koppelen van de juiste studenten aan de juiste bedrijven de nodige aandacht. Met de oude webapplicatie van ERD moest er veel met de hand gebeuren, maar dat kan natuurlijk handiger. En niet te vergeten: sneller. Daarom bouwden we een aantrekkelijke nieuwe applicatie.

Erasmus EFR & Star: de uitdaging
Aanpak

It’s a match

Studenten kunnen zich inschrijven op de verschillende activiteiten van bedrijven. Op basis van de CV’s en profieleigenschappen van de studenten maken de bedrijven eerst zelf een voorselectie. Wij schreven een slim algoritme dat er vervolgens voor zorgt dat een student op basis van al zijn of haar inschrijvingen én de gemaakte voorselecties ingeloot wordt voor een activiteit.

Ingrediënten

  • Perfecte aansluiting op bestaande processen
  • Moderne, frisse uitstraling
  • Application framework
  • Slimme algoritmes
  • 14.000 activiteiten
  • Meer dan 100 bedrijven
  • Bijna 3.000 studenten
Erasmus EFR & Star: de aanpak

Eerlijke kansen

Niet alleen voor bedrijven is het proces eenvoudiger geworden, ook voor studenten is er het een en ander verbeterd. Het algoritme geeft voorrang aan activiteiten die meer toegevoegde waarde hebben en zorgt ervoor dat ze nooit dubbele afspraken hebben. Zo ontstaan er nieuwe plekken en krijgen ook studenten die buiten de boot lijken te vallen een eerlijke kans.

Erasmus EFR & Star: eerlijke kansen

Vooruit kijken

Ook buiten de ERD om willen we bedrijven helpen in hun zoektocht naar potentiële nieuwe werknemers. Daarom ontwikkelden we een tweede platform: het Erasmus Recruitment Platform (ERP). Bedrijven kunnen er bijvoorbeeld vacatures plaatsen of speciale evenementen aankondigen. Zo wordt het voor bedrijven ook een stuk interessanter om sponsor te worden van de ERD.

Erasmus EFR & Star: vooruit kijken
Resultaat

Bouwen aan de toekomst

De Erasmus Recruitment Days 2016 hebben net plaatsgevonden. Het platform heeft op alle fronten voor verbetering gezorgd: in totaal hebben studenten zich voor 14.000 activiteiten ingeschreven. Dat hoge aantal is mede gekomen door de enorme groei in ingeschreven studenten (+21%) en bedrijven (+15%). Bovendien heeft het nieuwe matchings-algoritme ervoor gezorgd dat studenten beter ingedeeld werden en daardoor bij meer van hun voorkeursactiviteiten aanwezig konden zijn. Zo helpen we studenten én bedrijven bouwen aan hun toekomst. Mooi toch?

 

Statistieken

+ 0%
toename deelnemende studenten
0
pageviews per maand
+ 0%
toename deelnemende bedrijven

Zoek je ook zo'n slimme oplossing?

Vraag naar de mogelijkheden bij Gerard!
Foto van Gerard Pastwa

Wij zijn Hoppinger

Met een team van 80 specialisten vertalen we complexe en uitdagende vraagstukken naar web en native oplossingen die onze opdrachtgevers succesvoller en het leven van hun publiek gemakkelijker maken. Zo maken we als strategisch partner digitale ambities waar.

Meer over ons