Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

FrieslandCampina is niet alleen producent van zuivel en andere voeding, ze informeren ook over voeding en gezondheid volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Vanuit Voeding in de Zorg gebeurt dat richting zorgmedewerkers. Om een bijdrage te leveren aan de opleiding van zorgprofessionals op het gebied van gezonde voeding ontwikkelden we samen met FrieslandCampina een e-learning applicatie.

Uitdaging

De introductiedatum van de app

We ontwikkelen natuurlijk wel vaker webapplicaties, maar in dit geval hadden we te maken met een zeer ambitieuze deadline: de wens was om de tool op een beurs over voeding te introduceren, vier weken na de kick-off.

Het nut van een goede toolkit

Gelukkig hadden we een list in onze toolkit; voor applicaties die we met ASP.NET Core ontwikkelen, hebben we een zogenaamde code generator ontwikkeld waarmee we in een mum van tijd de basis voor een webapplicatie kunnen neerzetten. Daardoor kunnen onze designers en developers het gros van hun tijd gebruiken voor die functionaliteiten en User Experience die voor deze specifieke applicatie de echte toegevoegde waarde bieden. Giuseppe zal hier binnenkort een blog over schrijven, maar mocht je hier al meer over willen weten, stuur hem dan gerust een e-mail.

Enkele highlights:

  • Tablet first UI/UX design en development
  • Flexibel beheer opleidingsmodules
  • Persoonlijke accounts die progressie bijhouden
  • Eindtoets voor accreditatiepunten en certificering
  • ASP.Net Core framework
  • React js voor reactieve user interface
fc-e-learning-aanpak
Resultaat

Gezondere voeding

Dat we de deadline hebben behaald, is al een resultaat op zich. Maar het belangrijkste is dat er nu al een goede eerste stap is gezet voor het beoogde aantal cursisten, want op de beurs bleek dat er vanuit zorgprofessionals veel belangstelling is voor het gebruik van een dergelijke tool. We zijn blij dat wij op deze manier kunnen bijdragen aan een betere en gezondere zorg!

Wil je ons ook inschakelen voor een webapp?

Gerard helpt je graag!
Foto van Gerard Pastwa
Volgende case Erasmus EFR & STAR
Erasmus  EFR & STAR