Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Een stappenplan naar meer succes

Gites.nl is een awardwinning webapplicatie voor vakantiehuizen in Frankrijk. Die positie willen ze graag behouden, of liever nog: verstevigen. Samen stippelden we een strategie en een stappenplan uit om dat te bereiken met als uiteindelijke doel om online nog meer huizen te verhuren.

Gites Vakantiehuizen
De uitdaging

Hoe blijf je de beste?

Bij de Zoover Awards is Gites al een paar jaar op rij verkozen tot de beste en meest populaire vakantiehuizenwebsite. Titels om trots op te zijn. Maar er zijn kapers op de kust – denk bijvoorbeeld aan de razendsnelle opkomst van Airbnb een paar jaar geleden. Een goede strategie is daarom belangrijker dan ooit! Gites.nl vroeg ons daarover mee te denken.

gites-zoover-2016
Aanpak

Een nieuwe fundering

De verouderde techniek hebben we zo’n twee jaar geleden vervangen door een open source application framework (Ruby on Rails). Hierdoor zijn aanpassingen en uitbreidingen een stuk eenvoudiger en sneller geworden. Dit was stap één.

Ingrediënten

  • Koppeling met Exact Online
  • E-mailmarketing
  • Ontwerp gericht op touchscreens
  • Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
  • Onderzoeksfase
Gites vakantie

Conversieoptimalisatie

Toen was het tijd voor de volgende stap: de bezoekersaantallen en conversie laten groeien. Samen maakten we een analyse van de wensen van de doelgroep. Want hoe gaat dat nou in zijn werk, een vakantie boeken? Vaak begint het met urenlang dagdromen op een tablet of smartphone. Pas daarna wordt er gericht gezocht en uiteindelijk geboekt.

Gites ontdekken

User-centered design

Met die kennis in ons achterhoofd hebben we twee zoekpaden ontwikkeld. De eerste om geïnspireerd te raken op basis van interesses, met informatie over de natuur, activiteiten in de omgeving en bijvoorbeeld kindvriendelijkheid. De tweede is voor de gerichte zoeker, met praktische informatie over de locatie, het aantal slaapkamers en voorzieningen – is er wifi?!

Gites vakantiehuisjes pagina

Unieke en relevante content

Om meer bezoekers te trekken en je te kunnen onderscheiden is unieke, relevante content onmisbaar. Daarom worden de verhuurders actief betrokken bij het opstellen van de content. Want wie weet er nu meer te vertellen over de regio waar hun huis staat dan zij?

gites-content
Het resultaat

Conversiestijging van 25%!

Hard werken wordt beloond. Al binnen een paar weken na de lancering groeide zowel het aantal bezoekers uit organische bronnen als het aantal conversies per bezoeker – met maar liefst 25%!

Statistieken

+ 0%
Conversieverhoging
0x
Winnaar Zoover Award
+ 0%
Meer bezoekers door zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Meer weten over het winnen van awards met een webapplicatie?

Boek een afspraak met Gerard!
Foto van Gerard Pastwa
Volgende case evofenedex
evofenedex