Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

GS1 ontwikkelt namelijk internationale en uniforme standaarden voor het identificeren, het vastleggen en het delen van gegevens. Ze maken afspraken over het toepassen van standaarden en ze faciliteren de implementatie hiervan. Eén van deze genoemde standaarden is de beroemde barcode. De afgelopen periode werkte Hoppinger met GS1 aan het digitaliseren van hun dienstverlening.

Uitdaging

Grote hoeveelheden data ontsluiten

Klanten kunnen deelnemen aan deze standaarden, bijvoorbeeld door een barcode-pakket te kopen bij GS1. Deze klantdata en barcodes zijn allemaal geregistreerd in het CRM/ERP systeem dat GS1 gebruikt, Exact Synergy. Om ervoor te zorgen dat de klanten van GS1 altijd en eenvoudig gebruik kunnen maken van de diensten van GS1, hebben we de website uitgebreid met een klantportaal dat interacteert met alle relevante data en productinformatie uit Exact Synergy.

Aanpak

Overtref de verwachtingen

Het zal niet de eerste keer zijn dat je er bij ons over leest; wij zijn fanatieke user centered ontwerpers. Dus dat het klantportaal accountinformatie, aangeschafte producten, updates, handleidingen en inzicht in facturen biedt, spreekt wat ons betreft voor zich.

Ingredienten

  • Drupal website
  • Ruby on Rails voor klantportaal
  • Koppeling met Exact Synergy

Native app

Daarnaast biedt de gekozen architectuur de mogelijkheid om in de toekomst een native app (iPhone of Android) te ontwikkelen die naadloos integreert met de Mijn-omgeving. Daarmee kunnen klanten altijd van realtime informatie worden voorzien. Daarom hebben we delen van de applicatie alvast in React Native ontwikkeld waardoor het in de toekomst eenvoudiger over te zetten is naar een native app.

Resultaat

Toegenomen efficiency en verbeterde interactie

Het klantportaal blijkt een sterke USP voor GS1: administratieve processen zijn nu eenvoudiger en efficiënter en de dienstverlening richting de klanten is toegenomen. Door de integratie van website, klantportaal, digitale tools en het Exact Synergy is GS1 nu in staat om de gebruiker een totaalaanbod te doen vanuit één centrale omgeving: een belangrijke stap in de digitale dienstverlening van GS1.

Wil je ook een stap maken met het digitaliseren van je dienstverlening?

Spar er eens over met Eric!
Foto van Eric de Vos
Volgende case Gites
Gites