Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Platform voor independent movies

Onafhankelijke film kijken, thuis op de bank. Een video on demand platform, maar dan voor de minder alledaagse films, geselecteerd door IFFR. Dat is IFFR Unleashed.

  De vraag: Naast het welbekende festival, wil IFFR filmliefhebbers ook thuis de mogelijkheid bieden om zich te laten meeslepen door de kracht van film.
  De uitdaging: Hoe breng je het gevoel van de bios naar de bank? De filmmaker centraal, overweldigende user experience en een groot aanbod dat je nooit meer loslaat.
  Het resultaat: IFFR Unleashed werd gepresenteerd tijdens het IFFR Festival 2018 aan de kenners, en die waren het erover eens: this is not your everyday Video On Demand platform!

IFFR: Not your everyday films, directors & collections

Zeg IFFR en filmliefhebbers weten direct waar je het over hebt: films van opkomende, maar ook gevestigde onafhankelijke filmmakers. Het jaarlijkse IFFR Festival trekt meer dan 300.000 bezoeken, maar er is méér. Evenementen, verschillende activiteiten en nu ook een Video On Demand platform: IFFR Unleashed. Hier vind je onalledaagse films, filmmakers en filmcollecties.

Uitdaging

Van de bios naar de bank

IFFR vroeg Hoppinger haar Video On Demand platform te realiseren. Van concept en design, tot de ontwikkeling van een op maat gemaakte technische oplossing en een kick-ass user experience. Want dát was de moeilijkheid: de overwhelming filmervaring van de bios doorvertalen naar het Video On Demand platform. We doken er bovenop. Performance, schaalbaarheid, concept, UX; van zo’n uitdaging worden we blij.

Aanpak

Not your everyday approach

Waar begin je bij zo’n omvangrijke opdracht als deze? Bij de basis natuurlijk: film kijken! Verschillende videoplatformen werden binnenstebuiten gekeerd, doorgewinterde IFFR-gangers ondervraagd over hun kijkgedrag, het aanbod van IFFR doorgelicht, filmhuizen bezocht, we stelden een team van filmliefhebbers samen uit alle Hoppinger gelederen. Na een analyse van alle bevindingen was het tijd voor actie. Met ‘not your everyday…’ in het achterhoofd, ontwikkelden we een allerminst alledaags platform.

Resultaat

Overweldigend snel, overweldigend gebruiksvriendelijk

Als je een omvangrijk platform als IFFR Unleashed gebruiksvriendelijk wilt maken (en dat wil je), zijn korte laadtijden en zo weinig mogelijk server calls cruciaal bij het technisch ontwerp. Hoge performance en schaalbaarheid zijn key. We haalden dan ook alles uit de kast: animaties, transities, video, TypeScript, Javascript en React, een front-end applicatie gericht op de toekomst, makkelijk betalen met Buckaroo en API’s die geïntegreerd zijn in de back-office. Complex? Ja. Daar worden we blij van!

Highlights

Wat maakt IFFR Unleashed zo’n cool project? De combi van techniek, design en user experience. De uitdaging om een perfect werkend platform neer te zetten, die de ervaring van een filmbezoek evenaart. Bovendien, wie houdt er nu niet van film?!

 • Het platform ziet er heel vet uit
 • Onafhankelijke films eenvoudig kiezen en betalen
 • Je wordt ondergedompeld in de wereld van film
 • Wereldwijd accessible platform, met verschillende abonnementsvormen
 • Integratie van o.a. JW Player, Buckaroo, React en REST-API in het platform
 • De UX sluit naadloos aan bij IFFR
 • Goede samenwerking tussen klant, techniek, design en conversie
IFFR Tiger

IFFR Unleashed werd tijdens het IFFR Festival 2018 gelanceerd en met verschillende campagnes aangejaagd. De die hard filmliefhebbers waren heel enthousiast. Nieuwsgierig?

''IFFR Unleashed gives Rotterdam's distinctly off-kilter programming a permanent, beautifully designed library of its own''

— The Guardian

Ook een awesome platform bouwen voor jouw merk of bedrijf?

Bel Eric (hij wordt blij van een uitdaging als deze).
Foto van Eric de Vos
Volgende case Spaarne Gasthuis
Spaarne Gasthuis