Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Rotterdam is al jaren dé festivalstad van Nederland. En Rotterdam Festivals beheert er de festivalkalender. Hun doel? Elke Rotterdammer(t) helpen om een geschikt festival te vinden. En wij mochten helpen, door voor hun nieuwe website zowel concept, design als realisatie te verzorgen.

Uitdaging

De festivalbeleving begint op de site

De sfeer van een festival is misschien wel het allerleukst. Daarom is het belangrijk dat je die meteen proeft als je op zoek bent naar een festival. Door ons gebruikersonderzoek wisten we dat de doelgroep zich vooral laat inspireren door beeld. Daarom hebben we gekozen voor een super gefocuste website die ruimte heeft voor grote foto’s en video’s – zonder langzaam te worden natuurlijk.

rf-uitdaging
Aanpak

100% mobile first

We ontdekten dat ruim 80% van de bezoekers de website bezoekt via mobiele apparaten. Maar, de conversie bleef flink achter ten opzichte van desktopgebruik. Het nieuwe ontwerp is daarom volledig mobile first ingestoken; van user flows tot content en van animaties tot call to actions. Dat zorgt voor een user experience op mobiel die de ervaring van een native app benadert.

rf-aanpak

Javascript, what else

Het ligt misschien voor de hand, maar we stippen het toch maar even aan: een moderne website kan natuurlijk niet meer zonder Javascript, Typescript of React (Native). Het gevoel van een native app, single page applications, geen zichtbare page refresh; allemaal zaken die bijdragen aan een fijne gebruikerservaring en de performance. Dus ook bij deze website hebben we deze technieken bij verschillende onderdelen van de UX ingezet.

Ingrediënten

  • Mobile first design
  • WordPress voor webredactie
  • React
  • Typescript
rf-ingredienten
Resultaat

Een festivalgids voor in je broekzak

De website zelf is natuurlijk nooit het échte resultaat. Het gaat erom wat die website moet doen. In dit geval een duidelijk overzicht geven van alle festivals en bezoekers overtuigen om daadwerkelijk naar een festival te gaan. Keer op keer, jaar op jaar. Om te zien of dat gelukt is zullen we over een paar maanden de conversie weer meten en hier de eerste resultaten publiceren. Kom dan gerust nog eens een kijkje nemen.

Het regent hier complimentjes op het design en flow van de nieuwe website.
Sandra Ringeling , Rotterdam Festivals

Wil je ook converteren door te inspireren?

Eric kan je er alles over vertellen!
Foto van Eric de Vos
Volgende case Partou
Partou