Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Next level digitale strategie

Met meer dan 90 jaar ervaring is SK FireSafety Group dé marktleider op het gebied van brand- en vluchtveiligheid. Bijna iedereen kent wel de brandblussers van Saval en Simplus, maar dat is lang niet alles.. SK FireSafety Group is een snelgroeiend bedrijf met een internationale focus. Samen ontwikkelden we een strategische roadmap om digitale middelen in te zetten  voor marketing, sales en customer services.

De kracht van de merken, de kracht van het geheel

SK Firesafety Group bestaat uit een aantal lokaal opererende bedrijven. Wat deze bedrijven kenmerken is dat zij allemaal sterke lokale en internationale merken zijn. Bij het uitstippelen van de nieuwe strategie kozen we ervoor  om de kracht van de lokale bekendheid van al die merken te combineren met de toegevoegde waarde van de groep als geheel. Door  de juiste inzet van online oplossingen creëren we zo kansen voor  zowel de merken  afzonderlijk, als voor de groep als geheel. .

De groep als geheel: Branding en storytelling

De eerste stap in de roadmap is het vernieuwen van de website die het overkoepelende verhaal vertelt. Wat is de SK Firesafety Group, wat is hun missie en wat is de toegevoegde waarde van de groep? De website is gericht op branding en storytelling en rijk gevuld met beeld én video. Onze vrienden van  bureau Boom van Mourik waren mede verantwoordelijk voor het ontwerp. 

 

 

De verschillende merken

De volgende stap was de eerste site voor één van de vele merken. In dit geval Saval. Deze site richt zich in eerste instantie op de kracht van het merk zelf. Welke producten, diensten en oplossingen levert dit merk, voor welke markt en doelgroep? Om die producten en oplossingen op de site te kunnen presenteren, ontwikkelden we een product database.

Case highlights

  • Meerjarige online roadmap met duidelijke KPI’s
  • Branding en merkbeleving
  • SEO/SEA strategie, implementatie en monitoring
  • Content management d.m.v. WordPress
  • Product Database met .NET Core en React
  • Merkidentiteit: Bureau Boom van Maurik
skfg-ingredients

Product database, backbone van de online strategie

Een productdatabase klinkt heel technisch en dat is het ook. Maar, het is ook een cruciaal onderdeel van de online strategie. Doordat we deze productdatabase als een aparte oplossing hebben ontwikkeld kunnen we de producten van alle  merken op verschillende sites plaatsen. Zo kunnen we in de toekomst  ook gerelateerde producten en oplossingen van andere merken uit de groep tonen.

skfg-brands

Het resultaat

De corporate website is gelanceerd en vertelt het verhaal van de groep. Ook aan de eerste merkensite wordt hard gewerkt. De eerste stappen zijn dus gezet, maar we zijn nog maar net op weg. Je kunt misschien al wel raden wat de volgende stappen zijn in de digitale transformatie van SK Firesafety Group… Daarover binnenkort meer.

Wil je met ons samenwerken naar jouw stip op de horizon?

Bel dan met Gerard!
Foto van Gerard Pastwa
Volgende case GS1 digitalisering dienstverlening
GS1 digitalisering dienstverlening