Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Rolls Royce met twee wielen

De Urban Arrow is een robuuste elektrische bak -en transportfiets, waarmee je pijlsnel kinderen of vracht door de stad vervoert. De naam verklapt het eigenlijk al een beetje… Dus laat de auto staan, en verplaats je voortaan met de Rolls Royce onder de bakfietsen!

  De vraag:

  Urban Arrow heeft grote internationale groeiambities. Ook komt de online uitstraling nog niet overeen met het innovatieve karakter van hun producten. Of wij een handje kunnen helpen bij het uitrollen van een nieuwe internationale onlinestrategie. Tuurlijk!

  De uitdaging:

  Hoe zorgen we ervoor dat de website net zo stoer en innovatief is als het product zelf? En pijlsnel, uiteraard.

Pijlsnel door de stad

De missie van Urban Arrow: steden aangenamer en milieuvriendelijker maken, door mensen een beter alternatief te bieden voor scooters en auto’s. Dat doen ze met elektrische bak -en transportfietsen met een slim en mooi ontwerp. Zo heeft Urban Arrow anno 2018 al een groot effect gerealiseerd op het fietsgedrag in Nederland, ondanks dat ze pas sinds 2009 bestaan. Hoe ze dat hebben gedaan? Door gebruik te maken van lichte en duurzame materialen en de nieuwste technologieën. De motor is bijvoorbeeld geheel in het frame verwerkt, wat ook de veiligheid ten goede komt. Nu snap je waarom ze ook wel de Rolls Royce onder de bakfietsen worden genoemd!

Uitdaging

Écht Urban Arrow, offline én online

Hoe brengen we het innovatieve karakter van Urban Arrow ook online tot leven? De website die Hoppinger realiseerde, neemt je mee in de ultieme fietsbeleving. Met aandacht voor zelfs de kleinste productdetails, laat de website je ervaren hoe geweldig het is om een Urban Arrow te rijden. Wat je ook vervoert, met deze bak- of transportfiets vlieg je moeiteloos door de straten van de drukke stad. Waar je ook naartoe gaat.

Naast de bekende bakfiets die vooral handig is voor gezinnen, licht de nieuwe website ook de verschillende cargo-oplossingen voor B2B-klanten uit. Deze cargo-oplossingen, oftewel transportfietsen, zijn een belangrijk onderdeel in de online strategie en het UX-design van de website. Om bovendien te zorgen voor een coole gebruikerservaring zetten we stijl, content, motion en video in, om zo het innovatieve karakter van het merk te onderstrepen.

Lekker mobiel, net als de fiets!

We kozen voor een headless Drupal 8 m.b.t. het contentbeheer, waardoor deze de functie van een database kreeg. De logica zit in een middleware applicatie, gerealiseerd met .NET Core. Deze applicatie vormt de databron voor alle online functionaliteiten. Op deze manier kunnen we de online dienstverlening van Urban Arrow bijvoorbeeld uitbreiden met een webshop. Zo creëerden we uiteindelijk een IT-architectuur die voorbereid is op latere uitbreiding met nieuwe functionaliteiten en integratie met de back office.

De voorkant, een single-page application gerealiseerd met React en TypeScript, is ook typisch Urban Arrow. Een coole gebruikerservaring, waarin stijl, content, motion en video een prominente rol spelen, om zo het innovatieve karakter van het merk te onderstrepen. Daarnaast is de site natuurlijk lekker mobiel en snel, net als de fietsen zelf. Helemaal mobile-first, want 85% van het sitebezoek komt via mobiel, ontdekten we.

Gebruiksvriendelijk en internationaal

De corporate website is gelanceerd. De eerste stappen zijn gezet. En dit is pas het begin! Met de gekozen opzet voor de IT-architectuur, kan Urban Arrow heel makkelijk méér of andere front-end tegen het CMS aan bouwen. Bovendien zetten we, parallel aan de ontwikkeling van de nieuwe website, een online marketingstrategie in, gericht op toename van de Urban Arrow verkopen in het buitenland. Want iedereen moet aan de fiets!

Enkele highlights

 • Drupal 8 Headless
 • CMS als database
 • Mobile first design
 • Single page application
 • Motion design
 • Full screen video
 • Front-end React & TypeScript
 • Future-proof architecture

Heb je ook plannen voor 'world domination' met een inspirerende strategie?

Bel dan zeker eens met Gerard!
Foto van Gerard Pastwa
Volgende case IFFR Unleashed
IFFR Unleashed