Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Online klantportaal of mijn-omgeving

Digitaliseren van interacties in B2B en B2C omgevingen: van strategie en ontwerp tot realisatie en beheer.

Programmeren applicatie

Online klantportaal of mijn-omgeving

Met een klantportaal zijn je klanten 24/7 met jouw bedrijf of organisatie in contact. Of het nou gaat om het bestellen van producten door je vaste klanten of het afnemen van diensten via een mijn-omgeving: een goed klantportaal verbetert de service richting je klanten, het verhoogt de klanttevredenheid en maakt van je klanten ambassadeurs.

Klantportaal VPS

Kennis van de doelgroep

Een goed klantportaal, of het nou B2C of B2B is, richt zich op onze klanten én op de klanten van onze klanten. Door regelmatig met doelgroepen van onze klanten te spreken, hebben we kennis van de pains en gains die gebruikers van klantportalen ervaren. Zo kunnen we klantportalen maken die aansluiten op ieders behoefte.

Usabilitytest klantportaal

Goed fundament met ruimte voor maatwerk

We ontwikkelen klantportalen en mijn-omgevingen met technieken zoals .Net, C#, Drupal, TypeScript en React (JavaScript). Hoewel die systemen al over relatief veel basisfunctionaliteiten beschikken, bieden ze de mogelijkheid om voldoende aandacht te besteden aan het ontwikkelen van een gebruikerservaring, het creëren van een passende merkbeleving en functionaliteiten die specifiek zijn voor jouw type organisatie of klant.

meerlaagse IT architectuur

Koppelingen met externe systemen

We hebben ruime ervaring met het koppelen van websites en klantportalen aan andere systemen binnen een IT-landschap en marketingstrategie. Op die manier ontsluiten we data naar eindgebruikers en kunnen eindgebruikers op elk moment van de dag hun data verrijken. Dat doen we via RESTful API’s, bij voorkeur via het OData protocol. Zo staat een klantportaal nooit op zich, maar is het onderdeel van de totale Customer Journey.

Voorbeelden van systemen die we koppelen:

  • ERP systemen zoals SAP, Afas en Microsoft Dynamics/Navision
  • CRM systemen zoals Salesforce en PerfectView
  • Boekhoudsystemen zoals Exact
  • Marketing Automation tools zoals Hubspot en Marketo
  • E-mailmarketingtools zoals MailChimp en Campaign Monitor

Ook mobile

Omdat je klanten 24/7 met je in contact willen kunnen zijn, vinden wij mobile een logisch onderdeel van een klantportaal. Daarom ontwikkelen we klantportalen liefst zo dat ze ook op smartphones en tablets kunnen worden gebruikt.

Mobile app

Beheer en continuous improvement

Ook na oplevering zorgen we ervoor dat jouw klanten altijd met je in contact kunnen zijn. Ons Service & Support team kan je portal 24 uur per dag, 7 dagen per week monitoren en zorgt ervoor dat je systeem altijd technisch up-to-date is en vooral veilig blijft. Onze marketeers en conversiespecialisten monitoren het gebruik van het klantportaal om zo vanuit de data continu te sleutelen aan het optimaliseren van de conversie.

Met deze merken werkten we aan het digitaliseren van B2B en B2C interacties

Wil je eens met ons sparren over jouw case?

Bel Gerard voor een vrijblijvende kennismaking
Foto van Gerard Pastwa