Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

Wat wil je ons vragen?

Hoi, ik ben

en ik wil graag weten


Jullie kunnen me
op

Klantportalen en Mijn-omgevingen

Met een klantportaal zijn je klanten 24/7 met jouw bedrijf of organisatie in contact.

Of het nou gaat om het bestellen van producten door je vaste klanten of het afnemen van diensten via een mijn-omgeving: een goed klantportaal verbetert de service richting je klanten, het verhoogt de klanttevredenheid en maakt van je klanten ambassadeurs.

Hoppinger heeft ruime ervaring met het realiseren van websites met klantportalen en mijn-omgevingen. Lees hieronder meer over onze kennis en ervaring en maak vrijblijvend een afspraak met één van onze specialisten.

Kennis van de doelgroep

Een goed klantportaal, of het nou B2C of B2B is, richt zich op onze klanten én op de klanten van onze klanten. Door regelmatig met doelgroepen van onze klanten te spreken, hebben we kennis van de pains en gains die gebruikers van klantportalen ervaren. Zo kunnen we klantportalen maken die aansluiten op ieders behoefte.

Gites.nl

Goed fundament met ruimte voor maatwerk

We ontwikkelen klantportalen en mijn-omgevingen met technieken zoals .Net, Drupal, en React (JavaScript). Omdat die systemen al over relatief veel basisfunctionaliteiten beschikken, kan er voldoende aandacht worden besteed aan het ontwikkelen van functionaliteiten die specifiek zijn voor jouw type organisatie of klant.

Hoppinger stockbeeld_7

Koppelingen met externe systemen

We hebben veel ervaring met het koppelen van websites en klantportalen aan andere systemen binnen een IT-landschap en marketingstrategie. Zo staat een klantportaal nooit op zich, maar is het onderdeel van de totale Customer Journey.

  • ERP systemen zoals SAP, Afas en Microsoft Dynamics/Navision
  • CRM systemen zoals Salesforce en PerfectView
  • Boekhoudsystemen zoals Exact
  • Marketing Automation tools
  • E-mailmarketingtools zoals MailChimp en Campaign Monitor
Artboard

Ook mobile

Omdat je klanten 24/7 met je in contact willen kunnen zijn, vinden wij mobile een logisch onderdeel van een klantportaal. Daarom ontwikkelen we klantportalen liefst zo dat ze ook op smartphones en tablets kunnen worden gebruikt.

Scenery iPad Air – 167 – 30-04-2018, 15-22

Beheer en continuous improvement

Ook na oplevering zorgen we ervoor dat jouw klanten altijd met je in contact kunnen zijn. Ons Service & Support team kan je portal 24 uur per dag, 7 dagen per week monitoren en zorgt ervoor dat je systeem altijd technisch up-to-date is en vooral veilig blijft. Onze marketeers en conversiespecialisten monitoren het gebruik van het klantportaal om zo vanuit de data continu te sleutelen aan het optimaliseren van de conversie.

vincent

Wil je eens met ons sparren over jouw case?

Bel Gerard voor een vrijblijvende kennismaking
Foto van Gerard Pastwa
Of wil je nog even kijken wat we zoal maken?