Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

OData
RESTful API

Heb je behoefte aan hoge kwaliteit en hoge performance koppelingen tussen backoffice en frontend toepassingen? Met OData creëren we kwalitatief hoogwaardige RESTful API’s. Ook ontsluiten we er data uit enterprise niveau backofficesystemen als Microsoft Dynamics, Salesforce en Exact mee naar customer portals, mijn-omgevingen, e-commerce platformen en native apps. En we verbinden die systemen onderling met elkaar.

Team programmeren

OData en REST API

OData is een in 2007 door Microsoft geïnitieerde standaard om RESTful API’s te creëren. Het protocol definieert daarvoor een set van best practices, of om webtoepassingen te koppelen met systemen die een RESTful API hebben. Hoewel Microsoft de standaard heeft geïnitieerd, gebruiken SAP, Salesforce en andere enterprise systemen het ook al jaren.

Dankzij OData ontsluiten applicaties de volledige data via een enkel, programmeerbaar endpoint. Dit endpoint accepteert een query string die specificeert welke entiteiten gelezen dienen te worden, gecombineerd met gerelateerde entiteiten, filtering, sorting, etc. Omdat er slechts een enkele API-call nodig is, is de performance veel hoger: data wordt sneller uitgewisseld tussen backoffice en frontend. Samengevat: met het OData protocol is koppelen met een API eenvoudiger, is er minder code nodig en is de performance veel beter.

Architectuur met fit for purpose componenten

Net als een pure software oplossing bestaat een moderne webarchitectuur bestaat uit lagen en componenten. OData en RESTful API’s zijn essentieel om een dergelijke moderne architectuur op kwalitatief hoogwaardig niveau te kunnen realiseren. Worden meerdere systemen ontsloten, dan kan het raadzaam zijn om een koppelvlak te creëren.

Meerlaagse IT architectuur

Ruime ervaring met system integration

Er zijn verschillende manieren om data via een API te ontsluiten naar webservices en webapplicaties. Kijkend naar de belangrijkste aanbieders van enterprise backofficesystemen, zijn dit de vier belangrijkste: standaard REST, OData, GraphQL (ontwikkeld door Facebook) en ORDS (ontwikkeld door Oracle). Door hiervan gebruik te maken, ontsluiten we data uit tal van systemen, zoals:

  • Microsoft Dynamics NAV
  • Salesforce
  • SAP
  • Exact Globe, Synergy en Online
  • AFAS
  • Connexys / Bullhorn
Programmeertaal

API ontwikkelen?

Onze software engineers hebben niet alleen veel ervaring met het koppelen met backofficesystemen. We ontwikkelen ook API’s op applicaties die we voor opdrachtgevers ontwikkelen. Zo wordt een nieuw ontwikkelde applicatie naadloos geïntegreerd in een bestaand IT-landschap of aangesloten op een bestaande ESB. Ook ontwikkelen we API’s die onze opdrachtgevers openstellen aan hun leveranciers of afnemers, zodat zij via hun systemen direct data kunnen inlezen vanuit de database van applicaties die wij voor opdrachtgevers ontwikkelen.

Meer weten over onze ervaring met OData en connectoren?

Neem dan contact op met Gerard
Foto van Gerard Pastwa