Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht

React en React Native
voor high-end applicaties

Bij Hoppinger ontwikkelen we frontend-applicaties en headless CMS-websites met het opensource enterprise-framework React. Native apps maken we met React Native. Lees hier meer over onze specialisatie en de voordelen van dit JavaScriptframework voor applicaties, websites en apps.

IFFR website met React

Wat is React?

React is een JavaScriptframework. In eerste instantie is het ontwikkeld door Facebook om snelle, reactieve functionaliteiten en interfaces aan te bieden aan eindgebruikers. Het framework is vervolgens open source gemaakt. Nog steeds zit de kracht van de enterprise oplossing in het DNA en van het framework.

JavaScriptframework in browser

React zorgt ervoor dat bij de eerste opening van een website of applicatie de browser op de achtergrond de applicatie inlaadt. Daardoor hoeft de applicatie of website niet bij elke volgende klik van de gebruiker een nieuwe pagina op te halen op de server. In plaats daarvan rendert de browser de actie van de eindgebruiker. Hij ervaart de toepassing daardoor als een snelle ‘single page’ website of applicatie.

Talk Giuseppe over React

Type-safe monads and React a match made in heaven, read the blog.

Performance en SEO

React biedt niet alleen een fantastische gebruikerservaring. Het framework heeft ook andere voordelen: de server wordt minder belast (lagere hostingkosten en mogelijkheid tot schaalbaarheid bij veel bezoek) en zoekmachines als Google en Bing ranken websites die snel laden hoger.

Online marketing dashboard

Onderdeel van moderne web- en IT-architectuur

We maken websites, e-commerce platformen en business portals die de kern van de business van onze klanten digitaliseren. We gebruiken React als frontend-applicatie of user interface op een ‘Enterprise Service Bus’ en ontsluiten data uit de onderliggende IT-systemen. Zo maken we een moderne webarchitectuur die bestaat uit lagen en componenten die met elkaar communiceren via een REST API of oData. Met deze meerlaagse architectuur en ‘best of breed’ oplossingen blijft de Total Cost of Ownership laag. De continue doorontwikkeling aan een toepassing blijft eenvoudig en de architectuur future proof. Elke component is immers vervangbaar, zonder dat de rest van de architectuur vervangen hoeft te worden.

Meerlaagse IT architectuur

React Native voor native apps

Naast React voor webtoepassingen gebruiken we React Native. Hiermee ontwikkelen we native apps die de mogelijkheden van een smartphone (camera, GPS, etc.) gebruiken. Die apps zijn te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store. Via de API van React gebruiken de apps dezelfde onderliggende architectuur als de webvariant.

Programmeren webapplicatie

Blessing voor designers en UX-ers

React is meer dan techniek. Het stelt webdesigners in staat om interfaces en ervaringen te designen die gebruikers als gebruiksvriendelijk en uiterst modern ervaren. Daarom is het gebruik van React ook zeer geschikt voor websites en andere digitale toepassingen waarbij digital branding en user experience van belang is.

React toepassingen in de praktijk

Wil je een React-toepassing met ons ontwikkelen?

Maak snel een kennismakingsafspraak met Gerard!
Foto van Gerard Pastwa