Naar navigatie Naar hoofdinhoud

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Meer informatie.

Ga naar het overzicht
Ga naar de homepagina Ga naar het overzicht
De uitdaging

Focus op de doelgroep

Rijk Zwaan is een innovatief familiebedrijf. Met meer dan 2.600 medewerkers in 30 landen ontwikkelen ze nieuwe groenterassen en verkopen ze de zaden die ze produceren over de hele wereld. Hoe zorg je ervoor dat een website van zo’n grote speler voor verschillende doelgroepen de juiste focus heeft?

De mens centraal

Rijk Zwaan bouwt duurzame relaties op met werknemers, telers en handelaren. ‘De mens centraal’ is het uitgangspunt om de vele verhalen van Rijk Zwaan te vertellen. Zoals het verhaal van de veredelaar die naar Peru afreist om in het oerwoud op zoek te gaan naar dat ene plantje met die ene eigenschap die hij nodig heeft.

Ingrediënten

  • Nationale en internationale online strategie
  • User centered design
  • Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
  • Drupal CMS
  • Koppeling met klantportaal
Rijk Zwaan: aanpak

Focus aanbrengen

Eén van de belangrijkste strategische doelen voor de komende jaren is het werven van de juiste medewerkers. Om potentiële nieuwe medewerkers aan te trekken besloten we voor hen een aparte website te maken die één ding centraal stelt: werken bij Rijk Zwaan. Het grote voordeel hiervan is dat de corporate site en de websites in de verschillende landen waar Rijk Zwaan actief is ook meer focus krijgen. De corporate site is gericht op het verhaal van Rijk Zwaan en de landensites op de interactie met lokale telers.

Resultaat

Eén concept, meerdere uitwerkingen

De mens staat bij Rijk Zwaan centraal. In de relaties met werknemers en partners, in hun verhalen en nu ook online. De verschillende sites die we voor Rijk Zwaan hebben ontwikkeld richten zich allemaal op een specifieke doelgroep en stralen tegelijkertijd het innovatieve karakter van Rijk Zwaan uit.

Meer weten over hoe je je verschillende doelgroepen aanspreekt?

Kom dan eens lunchen met Gerard!
Foto van Gerard Pastwa
Volgende case FrieslandCampina E-Learning
FrieslandCampina E-Learning